Sint-Baafs-Vijve
Totaalrenovatie Traiteur
Maison Madeleine
. . .
De voormalige eigenaars van Het Bourgondisch Kruis openen een nieuwe winkel in de schuur naast hun woning. De winkel wordt een eerbetoon aan Leen haar Oma, Madeleine.
Het ontwerp is geïnspireerd op een Parijse boulangerie met een moderne touch. Het resultaat is een levendige ruimte met speelse accenten. De klanten komen binnen via een geautomatiseerde deur en worden verder geleidt door de winkel langs de toonbanken gevuld met allerlei lekkers. Hier krijgen ze een glimp te zien van de keuken die speels wordt gescheiden door middel van een smeedijzeren glasraam. Vertrekken doen ze uiteindelijk langs de andere geautomatiseerde deur. Een goede circulatie is hier belangrijk om een vlotte doorgang en goede bediening te kunnen verzorgen, en dat zelfs op drukke momenten.
Boven creëerden we een mezzanine met een verfijnde balustrade in smeedwerk. Hierboven heb je een mooi overzicht over de zaak en kan je rustig te tijd nemen om het tentoongestelde keramiek en de verschillende wijnen te ontdekken.
Bekijk het concept hier